Magyar gazdaság

Ellentmondásos számok

A fejlett országok gazdasági növekedésének megtorpanását jósolja 2010 első fél évében az OECD friss prognózisa. Bár az előrejelzés szerint a bővülés üteme az USA-ban is mérséklődni fog, a világ legnagyobb nemzetgazdasága még így is maga mögé utasítja az euróövezet államait.

Utóbbiak többségükben már a 2009 végi fellendülésből is kimaradtak, ahogyan ezt az Eurostat tegnap közzétett 2009-es konjunktúraadatai is jól mutatják.

A német ipar jó februári szereplése, illetve a szolgáltatásokra vonatkozó márciusi beszerzésimenedzser-index kedvező alakulása ugyanakkor több elemző szerint is derűlátásra ad okot.

Idehaza szintén ellentmondásos konjunktúrajelentések láttak napvilágot.

Az ipari termelés januárhoz képest kismértékben visszaesett ugyan februárban, de tavaly februárhoz viszonyítva már 8,4 százalékos a növekedés.

A Német–Magyar Ipari és Kereskedelmi Kamara pedig olyan felmérést tett közzé, amely szerint a hazánkban jelen lévő külföldi befektetők összességében még mindig rossznak látják ugyan a magyar gazdaság helyzetét, de némi óvatos optimizmus is kibontakozni látszik.

A cikk teljes terjedelemben itt olvasható

Német–Magyar Ipari és Kereskedelmi Kamara gazdasági jelentés OECD
Kapcsolódó cikkek