Magyar gazdaság

A közösségi médiát erősítik a divatáruházak

A webáruházak a közösségi média jelenlét fokozásával készülnek az év végi csúcsra.

A divatágazatban működő webáruházak 87 százaléka közösségi média jelenlét fokozásával készül az év végi csúcsra – derült ki a Glami, Magyarország első divatcikkekre specializálódott keresőmotorja felméréséből, amely során a partnerüzletei körét kérdezte arról, hogy a divatágazatban működő webáruházak miként készülnek az év végi kereskedelmi csúcsszezonra és a második hullám hatásaira.

A kutatásban résztvevő vállalkozások 57 százaléka csak online jelenléttel rendelkező webshop, 43 százaléka pedig fizikai üzlettel és online jelenléttel is rendelkező e-kereskedelmi vállalkozás volt.

A válaszadó webshopok 72 százalékának magasabbak az idei bevételei a tavalyi év azonos időszakához viszonyítva, és a 42 százaléka szerint egy második teljes körű lezárás pozitív hatással lenne az üzletvitelre, és növekedéshez vezetne az értékesítésben. Az online jelenléttel és fizikai bolttal is rendelkező vállalkozások 67 százalékának azonban idén alacsonyabbak a bevételei 2019-hez képest.


Fotó: AFP

A felmérésben résztvevő üzletek 65 százaléka találta szükségesnek, hogy a normál üzletviteltől eltérő intézkedéseket vezessen be a korlátozások miatt, 35 százaléka azonban még nem látta szükségesnek változtatni a normál ügymeneten.

A kutatásból kiderült, hogy a válaszadó üzletek 69 százaléka növeli a jelenlétét a közösségi médiában, és a vállalkozások 20 százaléka irányította át a költségvetését az offline csatornákról az online csatornákra, beleértve néhány fizikai üzlet bezárását és a webshop funkcionalitásának javítását.

A kutatás a divat e-kereskedelem jövőjét leginkább alakító irányokra is rákérdezett.

Az e-shopok többsége szerint a következő időszakban a közösségi média válik a divat e-kereskedelem fő marketingcsatornájává, továbbá a virtuális divat és a fenntartható divat lesznek a legmeghatározóbb trendek az ágazatban.

Glami webáruház divat
Kapcsolódó cikkek