A gazdaság újraindításának akciótervben biztosított 587 milliárd forintnyi támogatásból 557 milliárd forint hozzáférhető, a maradék 30 milliárd is két héten belül az lesz – mondta György László, az Innovációs és Technológiai Minisztérium államtitkára csütörtökön Veszprémben, a Veszprém Megyei Kereskedelmi és Iparkamara által vállalkozóknak tartott fórumon.

Fotó: Rosta Tibor / MTI

Hozzátette: a vállalati továbbképzési program első keretére október 1-jétől lehet pályázni. Az államtitkár hangoztatta: ezzel támogatást biztosítanak azoknak a vállalkozásoknak, amelyek kapacitást bővítenének, technológiát váltanának, vagy képeznék a munkavállalóikat.

A vállalkozókból álló hallgatóság számára az államtitkár bemutatta a három hónapja működő vali.hu nevű vállalkozói információs portált, amelyen keresztül a társas vállalkozások három kattintással elérhetik az összes támogatott vállalkozásfejlesztési lehetőséget. A rendszer több mint százezer vállalkozásnak nyújthat testreszabott információkat a méretük, helyük és tevékenységük alapján – tájékoztatott az államtitkár.