Felminősítette Magyarországot a Moody's hitelminősítő, s ennél jobb hír nem is érkezhetett volna hét végére - mondta Varga Mihály pénzügyminiszter, a közösség oldalra feltöltött videójában. Hozzátette: ez erős és világos visszajelzés a magyar gazdaságpolitikának.

Fotó: Móricz-Sabján Simon / VG

Válságidőszakban, vagy azt követően nem felminősíteni, hanem gyakran leminősíteni szokták az országokat - mutatott rá. A Moody's szakértői szerint,  magyar gazdaság ellenálló képességét bizonyítja az első félévi kimagasló növekedés, amely a hatékony gazdaságvédelmi és újraindítási  intézkedésekkel hozz összefüggésbe. 

A magas beruházási ráta miatt kedvezőnek ítélik a középtávú kilátásokat is - folytatta a pénzügyminiszter, jelezve, hogy a hitelminősítő azzal számol, hogy a magyar gazdaság növekedése a következő öt év mindegyikében elérheti a négy százalékos szintet. 

Magyaraország jelenleg mindhárom nagy hitelminősítő intézetnél befektetésre ajánlott kategóriában van. Ez és a múlt heti államközvény kibocsátás sikere a piaci szereplők töretlen bizalmát jelzi - közölte Varga Mihály.