Hat év után új vezető érkezik a Nestlé Hungária szerencsi és diósgyőri üzemeinek élére. Lidia Wronska a vállalat egyik egyesült királyságbeli gyáregységéből érkezik Magyarországra, ahol Helene Kovalevskyt váltja – közölte a Nestlé.

A szerencsi és diósgyőri üzemet hat éven át irányító Helene Kovalevsky munkájával nemcsak a rövid távú célkitűzéseket teljesítette, hanem hozzájárult a két gyár hosszú távú versenyképességéhez is – méltatta a vállalat a távozó vezetőt.

Az új igazgató, Lidia Wronska a Nestlé rzeszówi gyárában kezdte pályafutását Lengyelországban. Vállalati mérnökként kulcsfontosságú szerepet töltött be a fenntartható és egyszerűsített munkamódszerek előmozdításában lengyelországi és régiós üzemekben, az elmúlt három évben pedig az egyesült királyságbeli Fawdon-gyáregység üzemmérnöke volt.

Lidia Wronska, Nestlé üzemvezető Szerencs, Diósgyőr
Lidia Wronska, az új vezető

 Izgatottan várom a szerencsi és a diósgyőri csapatokkal való közös munkát, nagy reményeket fűzök a magyarországi üzemek kiváló adottságaihoz. Vezetőként arra fogok törekedni, hogy gondoskodjak az alkalmazottak szükségleteiről és kihozzam a legtöbbet a termelésben rejlő lehetőségekből

 – mondta az új vezető.

A diósgyőri gyár a Nestlé cégcsoport egyetlen kizárólag üreges csokoládéfigurák gyártására specializálódott üzeme a világon, ahonnan több mint húsz országba szállítanak húsvéti és karácsonyi termékeket. Az idén hatvan éves üzemben napjainkban közel háromszázféle üreges csokoládéfigura készül valódi csokoládéból.

A Nestlé közép-európai regionális kávé- és kakaóitalpor-gyártó és -töltő központjaként működő szerencsi gyár jövőre ünnepli alapításának századik évfordulóját.  Az itt készülő termékekkel a Nestlé Hungária harminc országot lát el. A vállalat az elmúlt években 9 milliárd forint értékű fejlesztést hajtott végre a térségben, amelynek 76 százalékát a szerencsi üzemre fordították.