Solymáron mind a négy víztározóban van víz, a telítettségi szint megfelelő - írta Menczer Tamás, Pest megye 2. számú választókerületének fideszes országgyűlési képviselője vasárnap a Facebook-oldalán. Solymár minden részére jut víz - emelte ki.

Solymáron péntek délután óta a Magyar Honvédség is segíti a település vízellátását. Fotó: Máthé Zoltán


A Külgazdasági és Külügyminisztérium kétoldalú kapcsolatok fejlesztéséért felelős államtitkára ugyanakkor továbbra is arra kérte a vízkorlátozással érintett települések lakóit, a vizet csak a legszükségesebbekre használják, "hogy a vízkészlet kitartson, amíg az idő nem enyhül".

A vízkorlátozással érintett települések: Pilisszentiván, Pilisborosjenő, Pilisvörösvár, Pilisszentkereszt, Budakalász, Pomáz, Szentendre, Pilisszántó, Üröm és Csobánka - emlékeztetett a képviselő.
A hőségben megnövekedett vízfogyasztás további emelkedése, illetve műszaki meghibásodás esetén már napok óta nyomásesés vagy átmeneti vízhiány tapasztalható több Pest megyei településen. A vízszolgáltató Duna Menti Regionális Vízmű (DMRV) Zrt. szerdán a fogyasztás csökkentését kérte a fogyasztóktól. Az érintett településeken a katasztrófavédelem öttagú operatív törzse segíti a gondok megoldását.

Ismét van víz Solymáron

Szakemberek szerint nem is volt vízhiány.

Másodfokú vízkorlátozást rendeltek el Solymáron

A településen tömlőből locsolni, vagy mosni tilos és az automata öntözőrendszereket is le kell kapcsolni.