Még egyszerűbben és gyorsabban beüzemelhetővé, sőt, alkalmaként hordozhatóvá tette OtthonNet-szolgáltatását a Yettel, amely komoly hálózatfejlesztést is végez az 5G-s mobiltechnológia kiaknázása érdekében.

Smiling,Mom,Working,At,Home,With,Her,Child,On,The
A Yettel ígérete szerint egyszerű és villámgyors lesz a beüzemelés.
Fotó: Shutterstock

A cég emlékeztetett, hogy két éve indította el mobilhálózatra épülő otthoni szolgáltatását, először a 4G-re, aztán egyre inkább már az 5G-re koncentrálva – a hangsúlyáthelyezésnek a hálózatmodernizációs projekt teremtette meg az alapját. Csaba Tamás hálózattervezési stratégiai tanácsadó elmondta: minden ilyen fejlesztés az addigi két-háromszorosára növeli a képességeket. 

Ezen az úton haladva vált lehetségessé a Yettel TV beindítása – amivel egyébként teljes lett az otthoni szolgáltatások palettája –, valamint az OtthonNet kiterjesztése is.

Mik a siker kulcsai az új vezérigazgató szerint?

A Yettel összefoglalta a közelmúlt és a közeljövő számait, ezek szerint:

  • 2,5 millió címen érhető el az 5G-szolgálatása,
  • 82 százalékkal nőtt az OtthonNet-felhasználók átlagos adathasználata,
  • 18-35 százalékkal nőtt a teljes hálózat adathasználata,
  • 2-3-szorosára nőtt a 4G technológiai kapacitása.

„Legalább két nagyon jó okunk van a sikerre. Az első a jó hálózat, hiszen több összevetés szerint is a legjobb 5G-szolgáltatást nyújtjuk. A második a kiváló csapatunk, amely szerintem a legjobb Magyarországon” – mondta Igor Prerovsky. 

A szeptember 1-jétől magyarországi vezérigazgatóként dolgozó szakember 

a Világgazdaság kérdésére válaszolva kifejtette, hogy a saját kommunikációs, pénzügyi és fintech múltja hasznosulhat a vállalatnál a közeljövőben, hiszen szerinte már összeérnek az említett területek. 

Példaként hozta, hogy az első találkozási pont egy bank vagy mobilcég esetében is a legtöbbször már egy mobilapplikáció, amelyeknek a kinézetükben sincs már különbség.

Mi a ráadás?

A mától elérhető, új OtthonNet-szolgáltatás előnyei között említette a Yettel, hogy immár mindenki 5G-routert kap, amely a helyszíni bemutató alapján egy percen belül beüzemelhető, méghozzá akár egyedül, mert a folyamat egyszerűsége okán nem szükséges hozzá szerelő.

Sőt, vezetékből is csak egyetlenegy kell: amelyet áramvételezés céljából a konnektorba dug a felhasználó. A hamarosan induló reklámkampány „Kábel nincs?!”-szlogenje innen ered.

Egyre nő az 5G-hálózat adatforgalma. Fotó: Róka László / MTI

A csomaghoz korlátlan belföldi adatforgalom társul, és újdonságként kiemelték: „Az otthoni használat mellett lehetőség van rá, hogy az ügyfelek 10 napos időszakokra belföldön bárhol máshol is használhassák, tehát nyaralóba, üdülésre is magukkal vihessék. Ezt 30 napon belül egy alkalommal külön költség nélkül rendelhetik meg, valamint további két alkalommal alkalmanként 2000 forintos díjért, így szükség esetén akár egész hónapban tudják máshol használni a szolgáltatást.”

Az OtthonNet most három hónapig nullaforintos havidíjjal vásárolható meg, ebből az első 30 nap során bárki ingyen visszamondhatja a szerződést, ha nem elégedett – persze a cég várakozásai szerint nem lesz ilyen. 

Mi volt meglepő a nyárban?

Szafonov Olga lakossági kereskedelmi igazgató kifejtette, hogy a felhasználónak gyakorlatilag mindegy, honnan és hogyan, kábelen vagy máshogy jön-e az internet, a lényeg, hogy jöjjön. 

A Yettel közlése szerint az egy előfizetőre eső legtöbb adatot az 5G-hálózaton otthon internetező ügyfelek használták, akik a visszajelzések szerint „különösen elégedettek a böngészési élménnyel, illetve a streamingszolgáltatások nézése és a videóhívások közben tapasztalt szolgáltatásminőséggel”.

Mi várható a piacon, mire kell felkészülnünk? Az idei nyári mobilinternet-forgalom például több mint 50 százalékkal volt nagyobb, és némi meglepetésre kicsit több volt a hangforgalom is

– tette hozzá Csaba Tamás hálózattervezési stratégiai tanácsadó, aki szerint a Balatonnál mindig külön készülnek a szezonra, minden erőforrást megmozgatnak. Az OtthonNet-szolgáltatás tekintetében Budapest 80 százaléka lefedett, a nagyvárosok szintén, csak Nyugat-Magyarországnak van némi fölénye a többi területtel szemben.