Sajnos eseménydúsan indult a munkahét a közutakon. Baleset miatt lezárták az M1-es autópálya Budapest felé vezető sávját Mosonmagyaróvárnál, Herceghalomnál pedig torlódik a forgalom a Hegyeshalom felé vezető oldalon. Máshol is vannak nehézségek.

Hegyeshalom, 2018. január 6.Járművek várakoznak 2018. január 6-án az M1-es autópályán a hegyeshalmi határátlépési pont közelében, ahol a megnövekedett forgalom miatt hat kilométeres torlódás alakult ki.MTI Fotó: Krizsán Csaba
Elátkozták az M1-es autópályát: újabb balesetek, megint bevetették a mentőhelikoptert /Fotó: Krizsán Csaba / MTI

Az M1-es autópálya Budapest felé vezető sávját Mosonmagyaróvárnál a 158-as kilométernél zárták le. A forgalmat a Lajta pihenőn keresztül terelik. Az Útinform szerint egy kamion és egy személyautó, a rendőrség szerint egy kamion és egy kisbusz ütközött össze.

Torlódás Mosonmagyaróvárnál, Herceghalomnál és Szigetvárnál

Nem sokkal később érkezett az Útinform következő jelentése, miszerint Herceghalomnál a 29-es kilométernél csak a leállósávon araszolnak a járművek, nyolc kilométeres a torlódás. Ennek okaként a Országos Katasztrófavédelmi Főigazgatóság a honlapján azt írta, hogy két személyautó ütközött. 

A helyszínre mentőhelikopter is érkezett, és a sztráda érintett szakaszán csak a leállósávban halad a forgalom.

Az Útinform további balesetről is beszámolt: Szigetváron, a 6-os főúton egy kamion és egy személyautó ütközött össze, ezért a 230-as km-nél félpályás lezárás mellett halad a forgalom. 

A 22-es főúton, Balassagyarmat térségében egy kamion balesetezett. A 25-ös km-nél csak a fél útpálya járható.

Balesetek voltak húsvét hétfőn is

A hosszú hétvégén sem volt zavartalan a forgalom az autópályáinkon.

Húsvéthétfőn az M1-esen Három gépkocsi ütközött össze azt M1-es autópálya 31-es kilométerszelvényénél, Mány térségében, a Hegyeshalom felé vezető irányban. Összesen tizenegyen ültek a járművekben, amelyek közül az egyiket a bicskei önkormányzati tűzoltók áramtalanítottak. Az érintett útszakaszon jelentős torlódás alakult ki a baleset miatt.

Az M7-esen pedig nyolc gépjármű ütközött össze Balatonboglár térségében hétfőn késő délután, a sztráda Budapestre vezető szakaszát lezárták.

A hétfőn az M7-esen történt balesetről videó is készült:

 

Kezdődik a Ferihegy környéki felújítás is

Közben munkálatokra is figyelni kell az utakon – hívta fel a figyelmet az Útinform.

Az M3-as autópálya Vásárosnamény felé vezető oldalán két hosszabb szakaszon kezdődtek olyan felújítási munkák, melyek pihenőhelyeket érintenek és a benzinkút használatát is korlátozzák. Az egyik munkavégzés kapcsán a Polgári csomópontot és a 183-as km-nél lévő Görbeházi benzinkutas pihenőt is lezárták, a másik munka miatt a 214-es km-nél lévő Kálmánházi pihenő nem használható, és itt sem lehet a benzinkútra kihajtani.

Kezdődnek a Liszt Ferenc Nemzetközi Repülőtér megközelíthetőségét is érintő útfelújítási munkák is. 

Az első ütem során, az M0-s autóút felől a repülőtérre vezető kihajtó ágat zárják le, így a repülőtér az M0 autóút felől közvetlenül nem lesz elérhető, tovább kell haladni Budapest irányába és a Market Central bevásárlóközpontnál lévő kettős körforgalomban visszafordulva, Budapest felől lehet megközelíteni a légikikötőt.