Világgazdaság

Portugál séf étkeit eszik a Sziget sztárjai - 63 ezren az első napon

Hatvanháromezer ember a hetvenhat hektáros fesztivál első napján.

Óriási pogózással indult a hivatalos Sziget első napja a Nagyszínpad előtt. Az Egyesült Állomokból érkezett Anti Flag többtízezres tömeget varázsolt a nézőtérre, annak ellenére, hogy kora délután léptek fel. Aztán kértek egy tucat Sziget plakátot és dedikálva ajándékozták annak a gyerekkórusnak, amely néhány számba „besegített” nekik. A backstage- ben összebratyiztak a Flogging Molly tagjaival és hosszas filozofálásba kezdtek. A Flogging tagjai annyira jól érezték magukat a backstage- ben, hogy hajnal kettőig maradtak.

Az MGMT menedzserét is lenyűgözte a Nagyszínpad, művészek részére berendezett hátsó traktusa és elismerően szólt a kiszolgálásról és a feltálalt ételekről. Nem csoda, hisz a konyhát a Ráday utcában nemrég megnyílt étterem Portugáliából érkezett séfje irányítja, aki nem kisebb helyeken dolgozott eddig, mint a franciaországi háromcsillagos Maison Picbe, és a molekuláris konyhájáról világhírű Ferran Adria spanyolországi, El Bulli éttermében, mely többször is megkapta a világ legjobb étterme címet. Alanis Morissette ennek ellenére mégis úgy gondolta, hogy a teáját a magával hozott teafűből készítteti.

Ő egyébként az újságírókat is erősen leizzasztotta, ugyanis a sajtókonferencia teremben kikapcsoltatta a légkondit, aminek okán percek alatt 38 fokos lázban égtek a média képviselői. A Show persze folytatódik csütörtökön is.

A Nagyszínpadon Jamiroquai, a világzenén Ky-Mani Marly, a Metálon az Iced Earth, a jazz színpadán Rhoda Scott és a táncdalfesztivál sátorban Dolly Roll.

Sziget Flogging Nagyszínpad