Mérsékelten optimista a piac a FED döntése előtt

Tőzsde | Világgazdaság

A tengerentúli tőzsdék főbb mutatói kivétel nélkül emelkedésben vannak, a befektetők úgy tűnik már előre próbálják beárazni az amerikai jegybank szerepét betöltő Federal Reserve (FED) helyi idő szerint délután kettőkor várható bejelentéseit. A várakozások szerint a FED nem változtat a nulla közeli irányadó kamatlábon, de fiskális stimulusról, például egy újabb, a munkaerőpiacról kiesetteket támogató intézkedéscsomagról még lehet szó. Úgy tűnik ezt árazzák be most a befektetők, a technológiai papírók túl magas árával kapcsolatos félelmek ugyanakkor ma is rányomja a bélyegét a kereskedésre.

Fotó: Spencer Platt/Getty Images

Magyar idő szerint este hat órakor az ipari részvények mutatója, Dow Jones 217 pontos pluszban, 0,77 százalékkal volt magasabban a tegnapi értékéhez képest, az S&P500-as 0,44 százalékos pluszban mozgott, míg a technológiai papírokkal telített a Nasdaq lényegében előző napi értéke körül ingadozott, jellemzően a mínuszos tartományban.

Ön mit gondol erről? Mondja el véleményét!

Hosszú életű termékeket szükséges tervezni

Vonzóvá kell tenni a hazai újrahasznosító ágazatokat a befektetők számára.

Az amerikai kormány több milliárd dolláros segítséget ad a farmereknek

Az újraválasztására készülő elnök az idén már ötödször járt kampányúton a középnyugati Wisconsinban.

Shalom. Salam. Peace. Béke

A rós ha-sána az idén különlegesebb, emlékezetesebb és érzelmekkel telibb lesz, mint az elmúlt években.

Egyre féltettebb vagyontárggyá válik a kerékpár

A koronavírus első, tavaszi hulláma idején sokat váltottak biciklire, így a kerékpárokra köthető biztosítások iránt is megnőtt az érdeklődés.
Világgazdaság Piactér