Agrár

Megkönnyíti az agrárgazdasági kamara a tagok életét

A NAK elkészíti a tagdíjbevallást tagjai helyett – derül ki a kamara közleményéből.

A Nemzeti Agrárgazdasági Kamara csökkenti tagjai adminisztrációs terheit: küldöttgyűlésén arról döntött, hogy idéntől elkészíti tagdíjbevallásukat, hasonlóan a általi SZJA-bevallásokhoz. A rendezvényen elhangzott, a kamara az elmúlt hónapokban – a kormányzattal konstruktívan együttműködve – több mint 300 intézkedést kezdeményezett, hogy enyhítse a mezőgazdaságban, élelmiszeriparban tevékenykedők járványhelyzet miatti nehézségeit – olvasható a NAK oldalán.

A Nemzeti Agrárgazdasági Kamara (NAK) szeptember 3-án, Gödöllőn tartotta országos küldöttgyűlését. Mint Győrffy Balázs, a szervezet elnöke beszámolt róla, a kamara már a vírushelyzet tavaszi kialakulásakor felmérést készített tagjai körében, hogy segítse felkészülésüket, illetve hatékony megoldásokat kínáljon számukra. A köztestület a visszajelzéseket is figyelembe véve folyamatosan dolgozta ki javaslatait az ágazatot érintően: összességében több mint 300 javaslatot, észrevételt juttatott el a kormányzat részére, ezek nagy részéből konkrét eredmény, intézkedés született.

A kamara elnöke, Győrffy Balázs
Fotó: VG

Ezen intézkedések nélkül az ágazat sokkal rosszabb állapotban vészelte volna át a járvány első szakaszát.

Beszámolójuk szerint a kamara úgy döntött, hogy megszünteti a – számos tag által korábban kifogásolt, bonyolultabb rendszerű – tagdíj-önbevallást, és a tagok számára a kamara állapítja meg a tagdíjat, a rendelkezésre álló hivatalos adatok alapján. A megállapított tagdíjról a NAK internetes portáljának e-Iroda felületén kapnak tájékoztatást a tagok.

NAK Győrffy Balázs
Kapcsolódó cikkek