Befektetés

Fix kamatozású kötvényeket dob piacra az Eximbank

Az egyéves, illetve a hétéves lejáratú papírok nyilvános értékesítését 2021. június 7-én, délelőtt 10 órára hirdette meg a pénzintézet.

Újabb, fix kamatozású kötvények bocsát ki az Eximbank pénteken – adta hírül honlapján a pénzintézet. Az egyéves lejáratú, EXIM 2022/3 elnevezésű kötvények első sorozatrészletéből tízmilliárd forintnyit terveznek értékesíteni. A tízezer forintos névértékű értékpapírokra fix, évi egy százalékos kamatot ígér a bank, amelyet azok lejártakor, 2022. június 8-án fizet ki.

Az Eximbank a 2020. novemberében indított, hétéves futamidejű EXIM 2027/1 elnevezésű ötödik sorozatát dobja piacra pénteken. Az évi fix, 2 százalékos kamatozású kötvényből mostanáig 71,96 milliárd forintnyit értékesítettek; a péntekre meghirdetett rábocsátás során a tervek szerint további tízmilliárd forint értékben kínálnak fel ebből a sorozatból. Az egyenként tízezer forint névértékű papírok 1,1507 százalékos felhalmozott kamattal kerülnek forgalomba, június 9-én. A kötvények törlesztése a lejárat napján, 2027. október 27-én lesz esedékes, de kamatot évente, minden év október 27-én fizet a bank.

Eximbank Zrt kötvénykibocsátás
Kapcsolódó cikkek