Cégvilág

Mégsem jön Magyarországra a BMW

Valószínűleg nem Magyarországon épül fel a BMW kisautógyára -- értesült megbízható hazai forrásokból a Világgazdaság. Hivatalosan még nem kaptak értesítést a megaberuházásra vágyó önkormányzatok, ám forrásaink sejtetni engedték: ez már tényként kezelendő.

A bajor óriáscég nagyjából elégedett volt ugyan a magyar kínálattal, de a jelek arra vallanak, hogy mégis inkább Németországot választotta többmilliárdos beruházása színhelyéül, úgy sejteni, hogy Brandenburg vagy Türingia küzd a lehetőségért.
A cég úgyszólván semmilyen információt nem szolgáltat az üggyel kapcsolatban, a német lapok szakcikkeiből viszont kirajzolódik az autóipari nagyvállalat elgondolása. Eszerint német szempontból az lenne a legüdvösebb, ha a BMW nem menne sehová, hanem helyben -- lehetőleg valamelyik keleti tartományban -- maradna.
A magyar helyszín mellett Orbán Viktor miniszterelnök is szót emelt, a kormányfői promóció után a sok lehetséges helyszín közül legutóbb már csak Tatabánya és Kecskemét foglalkoztatta a német felet.

VG-összefoglaló-->

Értesüljön a gazdasági hírekről első kézből! Iratkozzon fel hírlevelünkre!
Kapcsolódó cikkek