Nem járt eredménnyel a felszámolás alatt lévő Telaris Kft. dolgozóinak demonstrációja, ezért a százharminc munkatárs úgy döntött, hogy petíciójukat elküldik a három tulajdonosnak, akiknek arra tizenöt napon belül válaszolniuk kell - mondta lapunk érdeklődésére Sarus István szakszervezeti elnök. A telefonhálózatok építésével foglalkozó cég munkatársai a végkielégítésükért, illetve a felmondás idejére járó pénzükért harcolnak.

Az új tulajdonosi kör két évvel ezelőtt vásárolta meg a Matávtól a Telaris elődjét, és az új ügyvezetőtől azt várta, hogy a korábban veszteségesen működő társaságot nyereségessé tegye. Tavaly augusztusban a dolgozók kérésére a cég vezetését az egyik tulajdonos, Jánoskuti Sándor vette át. Lapunkkal közölte, hogy az általa lefolytatott vizsgálat megerősítette a munkatársak gyanúját, hogy a korábbi vezetés súlyos gazdasági visszaélést követett el. Feljelentése alapján a büntetőeljárás megindult. Az idén januárban úgy tűnt, hogy a cég nullszaldósan működik, az igazságügyi szakértő által feltárt tény azonban nyilvánvalóvá tette, hogy a 2000. évi mérleg valótlan volt, s a cég megvásárlása óta folyamatosan veszteségesen gazdálkodott.

A társaság a korábban felhalmozott, több száz milliós adósságát nem tudta visszafizetni, ezért kérték a felszámolási eljárás megindítását. (HÉ)

Munkatársunktól