Cégvilág

Engedett a Yahoo a jogvédők nyomásának

A Yahoo a korábbi tizenháromról három hónapra rövidítette a felhasználói adatainak tárolási idejét, elegét téve ezzel a jogvédők kéréseinek.

A Yahoo három hónapon belül "anonimmá" teszi a felhasználók számítógépeinek adatait, szemben az eddigi gyakorlattal, amely 13 hónapnyi adattárolási időt engedélyezett a portálnak. A cég ugyanakkor ragaszkodik ahhoz, hogy hat hónapig tárolja az olyan adatokat, amelyek csalás vagy rendszerbiztonsági ügyekben érintettek – tudósít a Reuters.

A keresőmotorokat üzemeltető cégekre a jogvédők részéről nagy nyomás nehezedik az adattárolási időt rövidítése érdekében. A Google korábban már felére csökkentette az időtartamot, így most kilenc hónapig tartja meg az adatokat. A Microsoft úgy nyilatkozott: hat hónapra csökkenti ezt az időszakot, ha a riválisai is megteszik ezt.

Mint látható, a Yahoo a mostani döntéssel minden ellenfelét megelőzte. Az hat hónapot javasolt a "sütik" tárolására. A megkérdezett jogvédő szerint a Yahoo lépése nem csak az időtartam miatt jelentős, hanem, azért is, mert a cég valódi lépéseket tesz az adatok megsemmisítésére.

Yahoo Microsoft Google süti
Kapcsolódó cikkek