Cégvilág

Havonta kell jelentenie a kkv-knak adott kölcsönökről a legnagyobb amerikai bankoknak

Az Obama-kormány mai bejelentése szerint a huszonegy legnagyobb, állami támogatásban részesülő banknak havonta közölnie kell, mennyi kölcsönt folyósít a kkv-knek. A kisebb pénzintézetek negyedévente kell, hogy jelentsenek, de azok azokat a bankokat is "extra erőfeszítésre" kérik, amelyek nem részesülnek állami támogatásban.

A mai bejelentés az Obama-Geithner csomag része, amelynek célja a kkv-k helyzetének javítása. Ennek részeként csökkentik a hitelfelvétel költségeit. Az amerikai kormány tíz milliárd dollárt fordít a másodlagos hitelpiacok felélénkítésére, miközben Washington az elmúlt napokban igyekezett pozitív képet adni az amerikai gazdaságról – írj az AP.

"Az alapok jók, abban az értelemben, hogy a technológia, az alkalmazottak és a tőke ellátottság megfelelő" – mondta tegnap a Fehér Ház gazdasági tanácsadó csoportjának vezetője. A napokban született nyilatkozatok a költségvetést kísérő korábbi megjegyzéseket igyekeznek világosabbra színezni: Peter Orszag költségvetési igazgató a múlt héten azt mondta: a gazdaság alapvetően gyenge. Larry Summers, az elnök vezető gazdasági tanácsadója Obamát idézve úgy reagált: "a helyzet soha nem olyan rossz vagy olyan jó, mint ahogy azt az emberek állítják".

Értesüljön a gazdasági hírekről első kézből! Iratkozzon fel hírlevelünkre!
Kapcsolódó cikkek