Cégvilág

A magyar vezetés sorra rúgja ki az INA menedzsereit - írja egy horvát lap

Több mint 80 igazgatójától és menedzserétől válik meg a horvát INA olajipari vállalat, mégpedig az új, zömében magyarokból álló vezetés miatt - írja keddi számában a zágrábi Vecernji List.

Az INA részvényeinek 47,16 százaléka a magyar MOL-é. A lap információi szerint a vállalat rossz eredménye miatt hullanak a fejek. Az INA tavaly több mint 1 milliárd kunás (több mint 38 milliárd forint) veszteséget halmozott fel, és az idén is folytatódik a tendencia.

Az INA-nál azt közölték a lappal, hogy átszervezések folynak a cégnél, még nem állt föl az új vezetés, az elbocsátottak száma pedig jóval kisebb - számol be a Hírszerző az FH jelentése alapján.

Az ügyben a horvát államfő is megszólalt. Stipe Mesic a vjesti.net horvát hírportál szerint azt mondta, hogy meg kell vizsgálni azt a szerződést, amelyet a horvát kormány a MOL-al kötött. Hiszen "ha megnézzük a tulajdonosi struktúrát, akkor a magyaroknak mintegy 47 százalékuk van a cégben, az INA-nak pedig 43-44. Ez nem akkora különbség, hogy az irányításban ekkora aránytalanságok legyenek"- vélekedett az elnök.

INA magyar horvát kirúg Mol menedzser
Kapcsolódó cikkek