Cégvilág

2012-ben hotel nyílhat az űrben - Fotó!

Egy spanyol cég már 2012-ben megnyitná az első hotelt az űrben, ahol a turisták 4,4 millió dollárért (821,5 millió forint) tölthetnének el három éjszakát.

A Galactic Suite Space Resort már fogadja is a megrendeléseket, az üzemeltető cég szerint eddig negyvenhárman foglaltak szobát az űrhotelben és több mint kétszázan érdeklődtek a szolgáltatás iránt – idézi a Galactic Suite Ltd. vezérigazgatóját a Space.com.

Xavier Claramunt abban bízik, hogy a szálloda 2012-ben megnyithatja kapuit. A tervek szerint a vendégeket nyolchetes kiképzést követően egy a Karib-tengeren létesített központból indítanák útnak orosz űrhajók segítségével. Mintegy másfél nap múlva érkeznének a turisták az egy központi egységből és több kis apartmanból álló űrhotelbe.

Az egymástól elkülönített építmények négy vendégnek és két asztronautának adnak majd helyet. A cégvezető szerint nem rendkívüli gondolat, hogy tizenöt éven belül gond nélkül eltölthetünk egy-egy hétvégét az űrben. Ha ez sikerül, a turisták 90 percenként kerülik meg a Földet és naponta tizenötször láthatják, ahogy felkel a Nap.

űrturista űrhotel
Kapcsolódó cikkek