Cégvilág

107 millióért fotóztatják a közúti és vasúti fejlesztéseket

Százhétmillió forintot költ el a Nemzeti Infrastruktúra Fejlesztő (NIF) Zrt. a közúti és vasúti fejlesztések fotózására, filmezésére - írta hétfői számában a Magyar Hírlap.

A lap közlése szerint a közbeszerzésben két felhívást tettek közzé: az egyik a nyugat-magyarországi beruházásokról szól, a tervezett szerződés keretösszege nettó 60 millió forint. A másikban a nyertesnek a kelet-magyarországi közút- és vasút-fejlesztési beruházásokat kell lencsevégre kapnia 47 millió forintért.

A NIF-nél a lap kérdésére azt mondták: a közösségi forrásokból finanszírozott fejlesztéseket kötelező reklámozni. A kommunikációs feladatokat a Nemzeti Fejlesztési Ügynökség írja elő. Az elkészült fotókat felteszik a NIF honlapjára. 

A Magyar Hírlap felidézte: Pelczné Gáll Ildikó, a Fidesz alelnöke, az Országgyűlés Új Magyarország fejlesztési terv végrehajtását felügyelő eseti bizottságának elnöke korábban azt mondta: az igaz, hogy az uniós finanszírozású beruházásokkal kapcsolatos kommunikációt az Európai Bizottság előírja, ám ettől még nem kellene aránytalanul nagy összegeket elkölteni a hirdetésekre.

Pelczné Gáll Ildikó fotózás Nemzeti Infrastruktúra Fejlesztő
Kapcsolódó cikkek