Cégvilág

Túl olcsó tej miatt 7 millióra büntették a Tescót

Összesen 7 609 383 forint bírsággal sújtotta a Mezőgazdasági Szakigazgatási Hivatal (MgSzH) a Tesco-Global Áruházak Zrt.-t, mert a vállalat beszerzési ár alatt forgalmazta a külföldről származó Mlieko (Lapte) és Almliesl márkájú UHT-tejeket – közölte az agromonitor.hu-val az MgSzH.

A Tesco és az Auchan ellen a Tej Terméktanács tett bejelentést még tavaly az importtejek beszerzés ár alatti értékesítésének gyanújával. Az MgSzH az ügyben az Auchanra már korábban mintegy 20,5 millió forintos büntetést szabott ki, amelyet az üzletlánc meg is fizetett. A Tesco ugyanakkor egyelőre vizsgálja a bírságról szóló határozat alapját képező adatokat – fogalmaztak a vállalat illetékesei a portálnak nyilatkozva.

Beszerzési ár alatt értékesített tavaly egyes külföldről származó, ultramagas hőmérsékleten kezelt (UHT) tejeket a Tesco-Global Áruházak Zrt., ezért az MgSzH a vállalatra összesen 7 609 383 forintos bírságot szabott ki – tájékoztatták az agromonitor.hu-t a hivatal illetékesei.

A vizsgálat eredményei szerint a társaság a Mlieko (Lapte) és az Almliesl márkájú, 1,5 százalékos, egy literes kiszerelésű UHT tejeket forgalmazta 119 és 125 forintos literenkénti áron. A beszerzési ár alatt értékesítésett termékek mennyisége ugyanakkor az üzleti titoknak minősül – közölte az MgSzH.


 

tej Auchan MgSZH bírság beszerzési ár UHT Tesco
Kapcsolódó cikkek