Cégvilág

Vért: újabb 30 nap fizetési haladék

A Vértesi Erőmű Zrt. (Vért) pénteki hitelezői egyezségi tárgyalásán a hitelezők ismét hozzájárultak, hogy az erőműtársaság csődeljárását elrendelő bírósági végzés közzétételétől – 2010. augusztus 26-tól – kezdődően a céget a csődtörvény szerint megillető fizetési haladékot további 30 nappal hosszabbítsák meg. A társaság pénteken be is nyújtotta a Komárom-Esztergom Megyei Bíróságnak az egyezségi tárgyalásról felvett jegyzőkönyvet, és kérte a moratórium meghosszabbítását.

A közgyűlés tavaly kért védelmet a likviditási gondokkal küzdő cégnek. A csődeljárás augusztus 26-án indult. A végzés közzétételétől a Vértet fizetési haladék illeti meg a kezdő időpontot megelőzően, illetve azt követően esedékessé váló pénzkövetelésekkel kapcsolatban, hogy biztosíthassa a munkavállalók javadalmazását, és kidolgozhassa a hitelezőkkel való esetleges egyezséget.

Azóta két hitelezői tárgyalás is lezajlott, sikertelenül. A Vért a hitelezőknek kategóriánként egységes megtérülési ajánlatot tett. Azok az ajánlatot nem fogadták el, a csődvédelmi eljárás meghosszabbításához viszont hozzájárultak.

csőd Vért felszámolás fizetési haladék Vértes erőmű
Kapcsolódó cikkek