Cégvilág

Csalással vádolja a Google a Microsoftot

A világ legnagyobb internetes keresőcége azzal vádolja riválisát, hogy saját szoftverében a Google keresési eredményeit is felhasználja.

"A Bing keresési eredményei közül több a Google találatainak gyenge másolatának tűnik" – mondta a cég hivatalos blogján Amit Singhal, a Google keresésre szakosodó mérnöke. Singhal szerint ennek egyik bizonyítéka, hogy a nyár folyamán a Microsoft keresője, a Bing még semmilyen eredményt nem mutatott egy bizonyos, szemmütéttel kapcsolatos keresőkérdésre, később azonban egyszercsak megjelentek a Google keresési eredményei, ez pedig furcsa a szakértő szerint – tudósít az AFP.

A Google egyébként továbbment a kísérletezésben, ugyanis olyan, értelmetlen keresőkérdéseket is kidolgozott, mint " hiybbprqag" vagy "juegosdeben1ogrande" – ezekre pedig a keresőóriás csak egy találatot mutatott ki. Tesztelésképpen azután a keresőóriás ugyanezeket a szavakat ütötte be a Bing keresőbe és – meglepetésre – ugyanazt az egy-egy eredményt kapta meg ott is.

A Bing alelnöke elutasította a vádakat és krimi regénybe illőnek nevezte a Google eljárását, aminek fő célja a figyelemfelkeltést.

AFP - Világgazdaság Online-->

csalás találat kereső keresés Microsoft Bing Google
Kapcsolódó cikkek