Cégvilág

Egerben és az Aréna Plázában zárhat be az Electro World

Másfél hónapon belül további két áruházát zárhatja be az Electro World. Jelenleg az Arena Plazabeli és az egri üzlet sorsa bizonytalan.

Amint Nagy Károly András, a cégcsoport vezetője elmondta, az Aréna Plazában lévő, egykor 5 ezer négyzetméteren nyitott, de a jelenlegi tulajdonosi kör által megfelezett méretű áruház továbbra is veszteséges. A pláza működtetője ugyanakkor nem tudta kiadni az EW által kiürített területet, így egyelőre tárgyalások folynak, csak az biztos, hogy április 29-ig marad az EW az Arenában.

A másik bizonytalan jövőjű az egri áruház, ahol ugyan nincs konkurencia, ám a vásárlóerő és a forgalom gyengesége miatt itt is állandó a veszteség.

Jelen pillanatban nyolc plusz egy áruháza működik a cégnek és ez a plusz egy azt jelenti, hogy a győri áruház a múlt héten bejelentettekkel ellentétben mégsem kezdte meg újra a működést. A győri Duna Center bevásárlóközpont üzemeltetője ugyanis az EW szerint jogellenesen március 12-én lezárta az áruházat, mivel a cég tartozik a bérleti díjjal. Egyelőre annyi biztos, hogy pénteken lesz a győri jegyzőnél az EW és a Duna Centert üzemeltető vállalkozás között a birtokvédelmi tárgyalás.

Az elektronikai áruházakat működtető Electro World Kft. jelenleg ideiglenes alatt áll, várja a Fővárosi Ítélőtábla döntését a benyújtott csődvédelmi kérelemről, miközben jelentős konszolidációs lépéseket is tesz a nyereséges működés érdekében - mondta Nagy Károly András, az Electro World cégcsoport vezetője csütörtökön Budapesten sajtótájékoztatón.

 

bezár áruház Arena Plaza bezárás Electro World
Kapcsolódó cikkek