Cégvilág

Egymillióan a világ legnagyobb online osztályában

Ezekben a hetekben lépte át az egymilliót a világ legnagyobb online osztálytermének a létszáma, ahol a magyar hallgatók száma eléri az ötezret – közölte Béni Gabriella, a Cisco Hálózati Akadémia magyarországi vezetője.

Az amerikai nagyvállalat 1997-ben indította el globális oktatási programját az IT-szakmákban már akkor is erőteljes munkaerőhiány enyhítésére. Európában 2015-ig a 13 százalékot is elérheti a betöltetlen állások aránya az informatikában, így az állami oktatási rendszer mellett szükség van az iparági oktatási projektekre is.

Az itthon 1999-ben indult programban eddig több mint 15 ezren szereztek hálózati-informatikai ismereteket középiskolás és egyetemi szinten. A versenyszféra más szereplőit is bevonták, egyikük az IT Services Hungary (ITSH), amely az elmúlt években nagy számban vett fel idegen nyelveket jól beszélő, szaktudással rendelkező embereket. „Az akadémiával a tananyagok egyeztetésében és az órák gyakorlati megtartásában működtünk együtt” – emelte ki Ilosvai Péter, az ITSH ügyvezetője.

Az oktatási programot elvégzők keresettek a munkaerőpiacon, amire rásegíthet az akadémia és a Profession.hu állásközvetítő portál által az idén elindított közös önéletrajzbank.

Cisco Hálózati Akadémia ITSH IT Services Hungary
Kapcsolódó cikkek