Cégvilág

Magyar kézbe került és a biotechnológiai felé is nyit az Ubichem gyógyszerkutató

A gyógyszeripari kutatás-fejlesztési szolgáltatások terén hosszú távra megerősítheti vezető szerepét Kelet-Közép-Európában az Ubichem Kutató Kft. A főként a gyógyszerhatóanyag-fejlesztés kémiai és analitikai részével foglalkozó vállalkozás többségi tulajdonosa május közepétől – a southamptoni Ubichem PLC helyett –  száz százalékos magyar kézbe került és jelentős fejlesztésekre, új területek meghódítására, piaci offenzívára készül. A cég múlt évi forgalma meghaladta az 1 milliárd forintot, 2011-re 40 százalékos bővüléssel számolnak.


A cég kutatólaboratóriumaiban zajlik például a „hatóanyag-jelöltek” kísérleti vizsgálata, itt végzik számos nagynevű nemzetközi gyógyszergyár számára a cég által előállított originális molekulák kémiai és analitikai fejlesztését, de érdekeltek humán gyógyszeripari eljárások fejlesztésében, valamint a preklinikai és klinikai vizsgálatok céljára is állítanak elő hatóanyagokat.

A vállalkozás ma 15-20 országból mintegy hetven partnerrel áll kapcsolatban, önálló képviseletet tart fenn Angliában és az USA-ban, de a tulajdonosváltás utat enged a földrajzi expanziónak is: már néhány hónapon belül önálló képviselet nyitását tervezik Dél-Nyugat-Európában és Japánban. Napokon belül bejegyzik a Ubichem biotechnológiai leányvállalatát is, amely egy ígéretes piacon gazdagítja új profillal a tevékenységi kört.

 

gyógyszerkutatás magyar tulajdon Ubichem
Kapcsolódó cikkek