Cégvilág

Egymilliárd dollárból kap új ellenfelet a Ferrari

A McLaren-csoport egymilliárd dollárt költene a közeljövőben arra, hogy egy sor új sportautóval szorongassa meg legnagyobb ellenfeleit, a Lamborghinit és a Ferrarit.

A brit cég eddig mintegy 320 ezer dollárt (200 ezer fontot) költött arra, hogy kifejlessze az MP4-12c elnevezésű utcai modelljét, mely 320 km/h-s sebességre képes. Antony Sheriff, a McLaren Automotive igazgatója szerint a következő években 13 új modellel rukkolnak elő, mintegy új márkává fejlesztve a Forma-1-ből már régóta ismert céget.

A cég fejlesztése egyfajta előre menekülés, hiszen az évek folyamán jelentős adósságot halmoztak fel. Ron Dennis elnök szerint év végéig a cég részvényeinek 47 százalékát szeretnék eladni, hogy csökkentség az adósságállományt. Ugyanakkor bizakodóan tekintenek a jövőbe, hiszen öt éven belül 1,6 milliárd dolláros éves bevételt céloztak meg.

Az autógyártó ma nyitotta meg első kiállítótermét Londonban. A cég ismertetője szerint az új modellükre már 2 000 megrendelés érkezett, ami azt jelenti, hogy máris két éves sor áll az autóért.

Lamborghini MP4-12c Ferrari McLaren
Kapcsolódó cikkek