Cégvilág

Miért kell óriáshitel a Facebooknak?

A Reutersnek nyilatkozó informátorok állítják: a világ legnagyobb közösségi portálja jelentősen növelné 2,5 milliárd dollárnyi elérhető forrását a tőzsdei bevezetéssel járó költségek fedezésére.

Hat hónappal ezelőtt már kétharmadával emelte hitelkapacitását a Facebook és a folyamat most folytatódhat, a tőzsdei bevezetéssel ugyanis életbe lép az adókötelezettség a dolgozói részvények kapcsán. A portál egyelőre nem kommentálta a Reuters értesülését, de a szakértők szerint a tőzsdei bevezetés után fél évvel életbe lépő adótömeg több milliárd dollárt tehet ki, ezért logikus, hogy a Facebook a 2,5 milliárd dollárhoz képest is tovább növelné hitelkeretét.

"A finanszírozás aranyszabálya, hogy akkor szerezzük meg a pénzt, amikor tudjuk, nem akkor, amikor szükségünk van rá" – fogalmazott Michael Moe, a ThinkEquity befektetési bank társalapítója. Tavaly februárban a Facebook már aláírt egy 1,5 milliárd dolláros hitelmegállapodást a legnagyobb amerikai bankokkal, amelyek egyúttal a tőzsdei bevezetését is irányítják. Az arányokat jól mutatja, hogy a már tavaly a tőzsdére lépő Zynga is 1 milliárd dollárnyi költséget számolt el az IPO kapcsán.

hitelkeret hitel Facebook tőzsdére lépés
Kapcsolódó cikkek