Cégvilág

Wáberer György is bekerült a Rába igazgatóságába

Borbíró Zoltán, Hajdu Tibor Zoltán, Székács Péter és Wáberer György személyében négy új tagot választott a Rába Járműipari Holding Nyrt. hétről hatfősre szűkült igazgatóságába a keddi rendkívüli közgyűlés.

A személycserék így csak a Rába elnök-vezérigazgatóját Pintér Istvánt és az egyik igazgatósági tagot, Alan Spancert nem érintik. A rendkívüli közgyűlést az új többségi tulajdonos, a magyar állam képviseletében eljáró Magyar Nemzeti Vagyonkezelő Zrt. kezdeményezésére hívták össze, miután a részvényfelvásárlás révén a Rábában a magyar állam 73,67 százalékos tulajdonnal rendelkezik, ami 76,79 százalékos szavazati arányt biztosít.

Mindennek előzménye a Rába Nyrt. május 31-én kiadott közleménye, amely szerint Martin Olivér igazgatósági tag, Benedek János, a felügyelő bizottság és egyben az audit bizottság elnöke, Varga Zoltán és Sándorfi Balázs a felügyelő bizottság tagjai és egyben az audit bizottság tagjai bejelentették, hogy a rendkívüli közgyűlés napjával tisztségükről lemondanak. Június hetedikén pedig Hrabovszki Róbert igazgatósági tag is bejelentette lemondását.

igazgatóság Rába Wáberer
Kapcsolódó cikkek