Cégvilág

Villeroy & Boch: kettős jubileum

Kettős jubileumot ünnepel Hódmezővásárhelyen a Villeroy & Boch Magyarország Kft: az egykori Alföldi Porcelángyárban 45 évvel ezelőtt indult el a munka, az állami vállalatot pedig húsz esztendeje privatizálta a német Villeroy & Boch AG.

Az egykori Alföldi Porcelángyár ma már a Villeroy & Boch Magyarország Kft. nevet viseli. A társaság árbevétele 2011-ben több mint a 17,5 milliárd forint volt, amelynek 80 százaléka exportból származott. A fő eladási piacok Németország, Franciaország, Svédország és a Benelux-államok.

A társaság a gazdasági válság alatt is növelte kapacitásait, és másfél év alatt több mint 660 millió forint értékű beruházásaival újabb nyolcvannal növelte dolgozóinak létszámát. Jelenleg több mint 950-en dolgoznak a gyárban.

Sebesi Bálint, a Villeroy & Boch Magyarország Kft. ügyvezető igazgatója az MTI-nek elmondta, 2012-ben a cég a tavalyihoz hasonló árbevételt vár, az értékesítés struktúrája azonban változik. A hazai piac nagysága az építőipar mélyrepülése, a lakásépítések és -felújítások számának visszaesése miatt még a 2011-eshez képest is csökkent. Bár a hódmezővásárhelyi cég piaci részesedését megőrzi, az összvolumen csökkenése a hazai értékesítés csökkenésével jár.

Alföldi Porcelángyár Villeroy & Boch
Kapcsolódó cikkek