Cégvilág

Két új ipari csarnok létesült a Sárréti Ipari Parkban

Két új ipari üzemcsarnok építése fejeződik be szeptember végén a Sárréti Ipari Parkban, Szeghalmon. A két beruházás költsége összesen 644 millió forint, ebből 271,7 millió forint a vissza nem térítendő uniós támogatás, a csarnokok összes alapterülete meghaladja a 6.400 négyzetmétert - tájékoztatta Máté Károly, a Layer Kft. kapcsolati munkatársa az MTI-t.

Máté Károly elmondta: az új csarnokok építésére a szeghalmi székhelyű Layer Kft. készítette el a pályázatokat, az egyiket saját telephelyének fejlesztésére, a másikat a Sárréti Ipari Park üzemeltetőjeként a 2.500 négyzetméteres inkubátorcsarnok további 3.500 négyzetméteres bővítésére és modernizációjára. A két projekt összesen 271,7 millió forint vissza nem térítendő uniós támogatást nyert el az Új Széchényi Terv Dél-Alföldi Regionális Operatív Program keretéből.


    A Layer Kft. a híddaruval ellátott új gyártócsarnokba három új üzletágat telepít, acélszerkezet-gyártást, fémmegmunkálást, nyílászárógyártást és szervizüzemet, ahol az építőipari generál kivitelezési tevékenységet kiszolgáló eszközöket és gépeket javítják. Az ipari park inkubátorcsarnok új, 3.500 négyzetméteres területének felére már van bérlő, egy régebben betelepült vállalkozás, amely bővíti tevékenységi körét és termelését.
    A Layer Kft. árbevétele 2011-ben 1,771 milliárd forint volt, a bevétel meghatározó részét az építőipari generál-kivitelezés adta, illetve a vas-, acélipari termékek kis- és nagykereskedelme, a társaság nyeresége 162 millió forint volt. A Sárréti Ipari Park Kft. árbevétele 135 millió forint volt 2011-ben, 41 millió forint nyereség mellett.
    A kft. száz dolgozót foglalkoztat és 20-30 alvállalkozásnak ad rendszeresen megrendeléseket. Az ipari park üzemeltetése 16 főnek biztosít munkahelyet Sárréten - közölte Máté Károly.

 

Layer ipar Sárrét ÚSZT
Kapcsolódó cikkek