Cégvilág

Óriás mentőövet kap a Peugeot Citroen bankja

A francia autógyártó konszern megerősítette, hogy az állam 7 milliárd eurós kötvénykibocsátással segíti ki a PSA Finance bankot.

A 7 milliárd eurós garanciáért cserébe a francia állam tagokat jelölhet a PSA vezetőségébe. A francia cégnek a Le Figaro által idézett közleménye szerint a PSA Finance ezzel összesen 11,5 milliárd eurónyi likviditással gazdálkodhat.

Ugyanakkor David McAllister, Alsó-Szászország miniszterelnöke, egyben a Volkswagen felügyelőbizottságának tagja már jelezte, hogy Németország ellenzi az állami beavatkozást és a segítségnyújtás kivizsgálását kéri az Európai Bizottságtól.

A kormányfő úgy fogalmazott: a Volkswagen és Alsó-Szászország szerint az ilyen állami segítség nem járul hozzá az európai autóipar problémáinak megoldásához.

Mint arról korábban beszámoltunk, a Moody''s a közelmúltban leminősítette a PSA bankját és a negatív kilátás arra mutat, hogy hamarosan bóvli kategóriába ránthatják a céget. A PSA Finance helyzete teljes mértékben összekapcsolódik az autógyártóéval, hiszen a pénzintézeten keresztül finanszírozzák a viszonteladókat és az ügyfelek vásárlásait is.

Citroen Peugeot segély PSA
Kapcsolódó cikkek