Az éttermek kínálatában rengeteg ilyen-olyan módra készült ételt találunk. Vannak ismeretlen elnevezések is. Ezeket próbáltuk összegyűjteni.
A bábolnai-módra készített csirkét rendszerint vörösborban puhára párolják. Tejföllel, mandulával panírozott karfiolkrokettel tálalják.
A dán-módra készült hal nem más, mint párolt tengeri halfilé szardellafilével és szardellás vajjal, zöldség- és gombakivonattal elkevert tejszínhabmártással tálalva.
A Háromszéki-módra felszolgált sertésborda nem más, mint jól megborsozott, elősütött hús, amit leforrázott káposztalevélbe burkolnak, hagymás-fokhagymás-paprikás lében megpárolják, levét tejfölös liszttel behabarják, hagymás tört burgonyával kínálják.
A Máltai-módra készült mártás majonéz és vérnarancslé keveréke. A Mezőföldi módra sütött vaddisznócombot megtűzdelik, fűszerezik, vöröshagyma- és paprikadarabokkal borban puhára párolják.
Nizzai-módra. A köret a hús mellé: tárkonyecettel, fokhagymával párolt paradicsom, zöldbabbal és sült burgonyával.
Orosházi-módra készült gombócot is kérhetünk: a pörköltszerűen elkészített apróhúst – lé nélkül – burgonyás tésztába bújtatják, kifőzik, majd tejföllel, pecsenyelével leöntve, reszelt sajttal átsütik.
A Prágai-módra készült frissensült voltaképpen nem más, mint a borjúszelet, rántottával, császárszalonnával, pecsenyelével meglocsolva.
A Szicíliai-módra tálalt tészta ragujában sült szárnyasmáj van, tálaláskor reszelt parmezán sajttal is megszórják.
A szoboszlói-módra készült sertésborda igen gazdag étel: két-két vékony, fűszerezett hússzeletet összetűznek, megtöltik apróra vágott sertésmáj és besamel mártás keverékével, a hagyományos módon panírozzák, és forró olajban kisütik.
Portfóliónk minőségi tartalmat jelent minden olvasó számára. Egyedülálló elérést, országos lefedettséget és változatos megjelenési lehetőséget biztosít. Folyamatosan keressük az új irányokat és fejlődési lehetőségeket. Ez jövőnk záloga.