A hagyományos, régi magyar konyha ételei között a dödölle az egyik legismertebb. Érdekes, hogy különböző vidékeken más és más néven emlegetik. Észak-Magyarországon krumpligancaként ismerik. A palócoknál és Mátra-alján ganca, Szabolcs-Szatmár-Bereg megyében cinke a neve. Baranya és Somogy megyében egyszerűen csak gánicának hívják. Dödöllének Göcsejben és az Őrségben nevezik, magában, vagy köretkén vadhúshoz, pacalhoz fogyasztják.
Zalában sok helyen a dödölle mellett krumpligánicáként találjuk meg, mert régebben kukoricából készítették.
Az alaprecept egyszerű, a főtt, összetört burgonyát liszttel, tejjel elkeverik, kiszaggatják, megsütik. Van, ahol a tejfölös, túrós galuskát illetik ezzel a névvel, másutt a gombócszerű ételt vagy éppen a derelyét is. De mindenképpen krumplis tésztaféle, tepertős és túros változata is ismert. Régen a szegények eledele volt, elkészítése egyszerű, finom, és nem utolsósorban laktató. Mindennapos volt a fogyasztása.
A „Dödölle fővárosában”, Nagykanizsán egy Guinness -rekord kísérlet is sikerrel járt, miszerint 2331 adag dödölle készült egyetlen hatalmas serpenyőben.
Portfóliónk minőségi tartalmat jelent minden olvasó számára. Egyedülálló elérést, országos lefedettséget és változatos megjelenési lehetőséget biztosít. Folyamatosan keressük az új irányokat és fejlődési lehetőségeket. Ez jövőnk záloga.