Cégvilág

Felpörgött az üzemanyagpiac

Az év első három hónapjában 8 százalékkal több üzemanyagot vásároltak a hazai piac jelentős részét lefedő Magyar Ásványolaj Szövetség (MÁSZ) tagvállalatainál, mint az előző év azonos időszakában. Összesen 630,02 millió liter benzin és gázolaj fogyott.

Minden üzemanyagból több fogyott a MÁSZ tagvállalatainál az év első negyedében, mint 2013 első három hónapjában, derül ki a hazai üzemanyag-kiskereskedelmi piac jelentős részét képviselő szervezet statisztikájából.

A fogyasztás átlagos növekedése 8,0 százalékos volt. A legjelentősebben a 98-as motorbenzin piaca bővült, igaz, ez a termék a teljes érintett piacnak csak kis hányadát teszi ki, hiszen míg az időszak teljes üzemanyag-értékesítése 630,02 millió liter volt, azon belül a 98-as benzin piaca csak 1,40 millió litert tett ki. Erőteljesen, 30,0 százalékkal 6,69 millió literre nőtt a prémium motorbenzinek eladása is. A növekedési toplista következő szereplője 14,9 százalékkal és 17,04 millió literes összforgalommal a prémium gázolajoké volt, amit a normál gázolaj követett 9,9 százalékkal és 349,56 millió literes eladással. A lista végén a 95-ös motorbenzin áll, ebből 4,4 százalékkal adtak el többet a MÁSZ-tagok, mint egy éve. Összes eladásuk 255,34 millió litert tett ki.
 

üzemanyag gázolaj MÁSZ motorbenzin
Kapcsolódó cikkek