Cégvilág

Több mint négymilliárdot költenek a Budai Vigadó felújítására

A becsült összegnél egymilliárd forinttal többért, csaknem 4,6 milliárd forintért újítja fel a Hagyományok Háza által kiírt közbeszerzési pályázat nyertese,  az ÉPKAR Zrt. a Budai Vigadó műemlék épületet – derül ki az hivatalos lapjából - a TED-ből. 

A közbeszerzési eljárás tárgya tehát az 1897-98-ban neoreneszánsz-eklektikus stílusban épült Budai Vigadó teljes körű rekonstrukciós felújítási és bővítési munkáinak (alapozási/alapmegerősítési munkák, tartószerkezeti/tartószerkezet-megerősítési munkák, belső és homlokzati építészeti – építőmesteri és szakipari – munkák, épületgépészeti munkák, épületvillamossági munkák, épületautomatikai munkák, felvonó szerelési munkák és restaurátori munkák) megvalósítása, a rekonstrukcióhoz szükséges bontási munkák, átépítési és felújítási munkák illetve restaurátori munkák elvégzése.

A rekonstrukciós, felújítási és bővítési munkákra három ajánlat érkezett: közöttük volt a Laki Épületszobrász Zrt. - a weboldalukon azt írják: „díszítőművészettel foglalkozó cég lévén már régen dolgozunk műemléki munkákon. A Vígszínház díszeinek teljes újrafaragása, a Nemzeti Múzeum Kandallós-terme, az Ybl Palota főbejárata, a Keleti pályaudvar mellvédje, és több Andrássy úti homlokzat felújítása viseli kezünk nyomát”.

Szintén indult a pályázaton a magas és mélyépítésben is jelentős referenciákkal rendelkező Swietelsky Magyarország, de végül a legjobb ajánlatot az ÉPKAR adta, bár az nem derül ki a tájékoztatóból, mi miatt emelkedett egymilliárd forintot a becsült és a szerződés szerinti ár. Az értékelésnél legnagyobb, 50 százalékos súllyal az ár szerepelt. Az ÉPKAR referenciái között található például a Nemzeti Közszolgálati Egyetem Pollack Mihály által tervezett épületének felújítása, a cég végezte a hatvani Grassalkovich-kastély rekonstrukcióját, és a társaság nevéhez kötődik a budapesti az Akvárium Klub, a Design Terminál és a park építése is.

Budai Vigadó ÉPKAR Zrt Hagyományok Háza
Kapcsolódó cikkek