Cégvilág

Budapest az egyik legkedveltebb város

Több mint négymillió turista szavazata alapján a legvonzóbb európai úti cél Wroclaw Európában. A magyar főváros nyolcadik a rangsorban.

Szilézia történelmi fővárosa, a Boroszlóként is ismert Wroc­law, a lengyelországi Velenceként emlegetett meseszép város kapta idén a legjobb európai úti cél szavazásán a legtöbb voksot. Az immár kilencedik éve toplistázó, legutóbb például a legszebb adventi vásárok versenyéről beszámoló European Best Destinations idén Budapestet is beválasztotta a versenyző városok közé. Nem hiába: a magyar főváros rendkívül népszerűnek bizonyulva a nyolcadik helyen végzett, megelőzve Lisszabont, Párizst, Amszterdamot, Prágát, Bécset, Barcelonát és Londont.

A kultúra, a folyók és a hidak városa, Wroclaw a turisták kedvence Európában
Forrás: Shutterstock

Az európai turizmus és kultúra népszerűsítése érdekében életre hívott weboldalon keresztül az utóbbi években már több mint négymillió turista választott úti célt. Budapest turizmusa számára a top 10-ben lenni egy újabb esély, mivel a portál a legjobbaknak hatásos reklámlehetőséget nyújt. A Budapesti Fesztivál- és Turisztikai Központ közlése szerint a legjobb desztinációk egész évre szóló promócióban részesülnek a European Best Destinations weboldalon, a nemzetközi sajtóban, számos közösségi médiafelületen és utazási portálon. A top 10 úti célra érkező turisták száma várhatóan emelkedni fog a versenyt szervező cég egész éves kampányának köszönhetően.

Tavaly Porto nyert a szavazáson, de a legjobbak mindegyike egy éven keresztül használhatja a top 10 európai úti cél címet és logót. Wroclawra több mint 41 ezren szavaztak, nem sokkal kevesebb, kis híján 40 ezer voks juttatta a második helyre Bilbaót, míg Colmar hétezer szavazattal lemaradva végzett idén a harmadik helyen. Budapestre több mint 17 ezer szavazat érkezett, a magyar fővárost az egyik legdivatosabb új úti célként, a világ legszebb városaként bocsátották szavazásra. A bakancslistás helyek között választani amúgy igencsak nehéz, hisz van, akinek a 120 hídjáról és szigeteiről híres Wroclaw, másnak a (korábbi nyertes Portóhoz és Bordeaux-hoz hasonlóan) tengerparton fekvő Bilbao a legvonzóbb. De a tízes listát záró szlovéniai Bohinj is az utazók egyik nagy kedvence, különleges természeti adottságai és folyamatosan fejlesztett attrakciói miatt.

Budapestet a szerelmeseknek és a történelem szerelmeseinek különösen vonzó városként hirdeti a portál, megjegyezve, hogy a baráti találkozók pompás helyszíne, valamint éjszakai szórakozóhelyei miatt is méltán kedvelt célpont. Az immár világhírű pesti bulinegyed nem az egyetlen vonzerő, a múzeumok mellett az impozáns műemlékek és a páratlan szépségű homlokzatok hosszú sora is kihagyhatatlan látnivalót kínál az ide utazóknak. A gyógyfürdőket is Budapest kincsei közé sorolják, jelezve, hogy a város tökéletes kikapcsolódást nyújt vendégeinek. A Budapestre utazni vágyók számára döntő érv lehet, hogy a toplistás települések közül a magyar főváros többnyire közvetlen légi járattal is elérhető.

European Best Destinations turizmus Budapest
Kapcsolódó cikkek