Cégvilág

Továbbra is fogható lesz az InfoRádió

Az NMHH Médiatanácsa a szolgáltató kérelmére további öt évre megújította az InfoRádió médiaszolgáltatási jogosultságát.

Az A Nemzeti Média- és Hírközlési Hatóság (NMHH) közleménye szerint 2024. szeptember 1-ig továbbra is működhet a Budapest 88,1 MHz-n a közösségi jellegű InfoRádió.

A testület egyúttal megszüntette a Tardos 95,5 MHz helyi rádió közösségi használatára közzétett pályázati eljárását, mivel arra nem érkezett ajánlat. A Balatonfüred 96,2 MHz-es helyi frekvencia közösségi használatának pályázati felhívására beérkezett két ajánlat alaki vizsgálata után pedig a

tanács hiánypótlásra szólította fel mindkét pályázót: a Karc FM Média Kft.-t és az FM 4 Rádió Kft.-t.

Fotó: Shutterstock

A médiatanács engedélyezte, hogy a Zalaegerszeg 88,9 MHz helyi rádiós frekvencia pályázati eljárásában nyertes, kereskedelmi jellegű 88,9 Best FM június 20-a helyett augusztus 19-én kezdhesse meg működését, és lehetővé tette, hogy az Eger 100,7 MHz-es helyi frekvencián szóló, kereskedelmi jellegű 100,7 – BEST FM sajátos arculata, központi elemei és műsortervi vállalásai módosuljanak. A grémium közösségi médiaszolgáltatásként elismerte a Cuttingroom Bt. által üzemeltetett Gólya Tv-t.

A testület véglegesítette és honlapján csütörtökön közzétette a Békés 94,4 MHz helyi rádiós frekvencia kereskedelmi jellegű használatát célzó pályázati felhívás szövegét, a pályázati ajánlatokat július 8-án lehet majd benyújtani. A tanács emellett elfogadta a Miskolc 95,1 MHz körzeti rádiós pályázat felhívástervezetét is, amit ugyancsak csütörtökön tett közzé honlapján.

NMHH inforadio frekvencia
Kapcsolódó cikkek