Cégvilág

Karas Monika lesz a BEREC egyik alelnöke

A BEREC a 28 európai nemzeti szabályozó hatóság vezetőiből álló testület.

Karas Monika, a Nemzeti Média- és Hírközlési Hatóság (NMHH) elnöke jövőre az Európai Elektronikus Hírközlési Szabályozók Testületének (BEREC) egyik alelnöke lesz – közölte a hatóság kommunikációs igazgatósága csütörtökön.

A közleményben azt írták, a szervezet Krétán rendezett tisztújítói ülésén a tagországok Karas Monika mellett Tonko Obuljent, a horvát hírközlési hatóság vezetőjét, az ír Jeremy Godfrey-t, a BEREC leköszönő elnökét és Michel Van Bellinghent, a belga hírközlési hatóság elnökét választották meg alelnöknek. Utóbbi 2021-ben a testület elnöke lesz, jövőre pedig a svéd Dan Sjöblom irányítja a BEREC-et – tették hozzá.

A megbízatások ideje egy évre szól, a mindenkori elnök a hivatalba lépése előtti és a rákövetkező évben alelnökként is segíti a munkát.

A döntést azért az őszi találkozón hozták meg, mert ezzel elősegítik a munkaterv fejlesztését, és több időt hagynak a felkészülésre, az érintettek bevonására és a tervezésre – olvasható a közleményben.

A BEREC a 28 európai nemzeti szabályozó hatóság vezetőiből álló testület, amely tanácsokkal segíti az Európai Bizottságot és a nemzeti szabályozó hatóságokat, valamint segítséget nyújt az Európai Parlamentnek és az Európai Tanácsnak az elektronikus hírközlés uniós szabályozási keretrendszerének alkalmazásával kapcsolatos kérdésekben.

berec Európai Elektronikus Hírközlési Szabályozók Testülete NMHH
Kapcsolódó cikkek