Cégvilág

Cukorsilót épít a Hell

A beruházással automatizáltabbá, ezáltal környezetkímélőbbé válnak a logisztikai folyamatok a Hell Energynél.

A Hell Energy Magyarország Kft. szikszói gyárkomplexumában hét, a legkorszerűbb gyártási folyamatokhoz illeszkedő cukorsiló megépítésére nyílik lehetőség a Külgazdasági és Külügyminisztérium versenyképesség növelő támogatási programjának köszönhetően.

A beruházás összértéke 565,5 milliárd forint, melyből 282 millió a most elnyert állami támogatás. A támogatói okiratot Szijjártó Péter külgazdasági és külügyminiszter adta át.

Az eseményen elhangzott, hogy a 2004-ben bevezetett és hazánkban rekordgyorsasággal piacvezetővé vált

Hell energiaital már öt kontinens több mint 50 országában van jelen.

A portfólió 2013-ban a Xixo jegesteákkal, majd a Xixo szénsavas italokkal, 2019-ben pedig az Energy Coffee jegeskávékkal bővült, mely termékcsalád már 20 országban érhető el, többek között az Egyesült Királyságban, Romániában és Görögországban – ez utóbbi két piacon még Magyarországnál is rövidebb idő alatt vált piacvezetővé.

Szijjártó Péter külgazdasági és külügyminiszter beszédet mond a minisztérium beruházástámogatói szerződésének átadásán a HELL Energy Magyarország Kft. szikszói székházában
Fotó: MTI/Vajda János

A Hell és Xixo, illetve az Energy Coffee termékeket gyártó üzemekhez hét darab, összesen 425 tonna alapanyag tárolására alkalmas cukorsiló építése kezdődik meg az elnyert versenyképesség-növelő támogatásból. Szijjártó Péter külgazdasági és külügyminiszter szerint „az a cég, amely ebben a nehéz helyzetben fejleszt, beruház, hosszú távú versenyelőnyt szerez a nemzetközi piacokon. A magyar kormány kiemelt figyelmet fordít az piacokon sikeres magyar vállalatokra, mint például a Hell-csoport.

A beruházással automatizáltabbá, ezáltal környezetkímélőbbé válnak a logisztikai folyamatok a Hell Energynél, hiszen az energiát és költséges berendezéseket igénylő alapanyag mozgatás helyett így közvetlenül a gyártás helyszínére végzik majd a betárolást.

Csereklye Barnabas, a Hell Energy ügyvezető igazgatója a támogatói okirat átvételét követő beszédében hangsúlyozta: „Néhány napja adtuk át a 8 milliárd forint összértékű, zöldmezős beruházás keretében létrehozott Energy Coffee üzemünket, mellyel nem csak megvédeni sikerült munkahelyeket, de 50 újat is létrehoztunk. Ezzel a mostani fejlesztéssel pedig egy másik fontos célkitűzésünk, a környezetkímélő gyártás megvalósításáért tehetünk fontos lépéseket, ami szintén hosszú távú stratégiánk alappillére.”

A cukorsilókat 2021 első negyedév végéig telepítik. A tavalyi bővítés során kialakított Hell töltőüzemhez, ahol két 120 ezer aludoboz/óra teljesítményű töltősor működik, három darab 75 tonna kapacitású siló, a 2011-ben átadott üzemegységhez két darab 50 tonna kapacitású siló épül. A néhány napja megnyitott Energy Coffee gyárnál szintén két darab 50 tonna kapacitású kezdheti meg működését hamarosan.

Hell Energy
Kapcsolódó cikkek