Cégvilág

Waberer's: a fordulat pozitív, a célár változatlan

A vállalat fontos üzletágának sorsa is eldőlhet a fuvarozóról elemzést közlő brókerház szerint, a részvények ára pedig egyre csak drágul.

Továbbra is 1910 forintos célárat tart érvényben a Waberer’s papírjaira a Concorde elemzője szintén változatlan vételi ajánlás mellett. A kedden megjelent elemzői kommentár az Indotek nagytulajdonosként történő megjelenésének hétfői hírére reagál.

Az elemzés szerint egyfelől pozitív az új tulajdonos megjelenése a fuvarozó cégben,

mert ez jelentősen növeli a szállítmányozó vállalat felértékelődési potenciálját.

Úgy látják, hogy az Indotek kellően tudja támogatni új érdekeltségét a regionális logisztikai szerepének erősítésében Az új nagybefektető szempontjából a regionális logisztikai üzletág és a biztosítói divízió is jó lehet,

de úgy látják a nemzetközi fuvarozási szegmens – mely veszteséget termel – akár meg is szűnhet a későbbiekben.

Fotó: Kallus György / VG

Emellett a brókerház kommentárja szerint a tranzakció után is számos bizonytalan tényezővel kell számolni. Ugyan az új nagytulajdonosnak nem szándéka kivezetnie a speditőr céget a tőzsdéről, de irányító többséget sem szerezne a társaságban.

Ezért a Concorde szerint nem kizárt

hogy a későbbiekben kettő vagy ennél több új stratégiai befektető is érkezzen a vállalathoz.

Illetve nagy bizonytalanságot jelent szerintük az elhúzódó koronavírus-járvány és ennek esetleges újabb káros gazdasági hatásai.

A cég részvényeinek ára tegnap több száz milliós forgalom mellett 16 százalékos ralit is mutatott, de a kurzus ma is újabb 3,7 százalékos emelkedést ért el a kereskedés félidejéhez közeledve a Budapesti Értéktőzsdén.

logisztika Concorde Zrt. speditőr befektető fuvarozás Waberer’s
Kapcsolódó cikkek