Több olvasó is jelezte az Azénpénzem.hu-nak, hogy 

érdemes vigyáznia annak, aki pénzt akar felvenni, mert nyugdíjfolyósítási napon (ez 10-12-ike, de az idei decemberben majd a 2-ikára célszerű figyelni) lerohanják a bankjegykiadókat. 

A portálnak válaszoló bankok hangsúlyozták: igyekeznek a feltöltéssel, legfeljebb átmenetileg akadhatnak gondok. Az OTP például folyamatosan monitorozza az ATM-ek működését, illetve a bennük lévő bankjegyek készletét. A trendek alapján rendelik meg a bankjegykiadók töltését.

Fotó: Róka László / MTI / MTVA

A várható erősebb forgalomra készülve – hangsúlyozta az Unicredit –, a bank fokozott figyelemmel kíséri az ATM-einek töltöttségét a nyugdíjutalás körüli napokon – derül ki a cikkből.

A CIB is azt közölte, hogy a nyugdíjak jóváírásának időpontjában rendszeresen megugrik a tranzakciók darabszáma és volumene. Amire ez a bank is készül, így – mint mondták – a CIB által üzemeltetett ATM-eket kellőképpen feltöltik minden címletből.

A Takarékbank tapasztalatai szerint egyébként a nyugdíjasok jellemzően a fióki ügyintézését részesítik előnyben, kis összegű megtakarításokkal rendelkeznek. Jellemző jelenségként elmondták még, hogy 

a közüzemi számlák és hitel-törlesztőrészletek esedékessége miatt a „nyugdíjnapok” mellett a fizetési napok körül a bankkártyahasználat is megnő.