Külsőre lehet egyszerű színű (fekete, fehér, szürke, ezüst szürke) vagy akár egészen vagány színes (lila, narancssárga, piros, rózsaszín és zöld) amilyen neked tetszik. Személyes vásárláskor érintsd meg és nézd meg milyen a fogása, mekkora a kijelzője, mennyire áll jól a kezedben és érezd mennyire könnyű. Szemkápráztatóak a kijelzőik a különböző felbontásnak és élénk színeknek köszönhetően. A kijelző mérete 4,9-6 inch vagy afeletti is lehet akár. Felbontása és annak fényereje, tükröződése, valamint a mérete lényeges szempont hiszen ezen a felületen használjuk a telefont. Ha már külsőre megtetszett lássuk mit is tudnak belsőleg is.

Fotó: pixabay

“Ég és föld!” Hogy miért mondom ezt? Nagy különbség van egy Samsung Galaxy A01 és egy Samsung Galaxy S10+ között pedig mindkettővel tudok telefonálni vagy böngészni viszont nem mindegy mekkora a memóriája. Minél több dolgot szeretnénk tárolni vagy letölteni annál nagyobb memóriára van szükségünk. 8GB-tól kezdve egészen 512GB feletti belső memóriával rendelkező Samsung telefonok közül választhatunk. Aki már szinte szakértő és otthon van a telefon témában tudja nagyon jól, hogy nem csak a belső memória mérete a lényeg, hanem a RAM memória nagysága és a processzor magok száma is.

Egy okostelefon sokkal többet tud, mint egy hagyományos bár mindkettő alapvetően a telefonálást szolgálja tudásban azért még is csak okosabb az okostelefon. De ezek között is lényeges különbségek lehetnek és nem biztos, hogy a legújabb modell a jobb. Az egyre bővülő modellek mindig újabb és újabb dolgokat tudhatnak a fejlesztéseknek köszönhetően. Vegyük például a Samsung Galaxy S21 telefont és a Samsung Galaxy S20 Ultra mobiltelefont. Külsőre nagyon hasonló viszont már árban nagyon is megmutatkozik a különbség annak ellenére, hogy 1 év különbség van a két telefon megjelenése között.  A Galaxy S21 készülék újszerű a processzor modellel rendelkezik, kisebb a mérete ezáltal könnyebb a súlya is, víz és por álló míg a Galaxy20 ezzel szemben hiába, hogy korábbi széria mégis drágább mivel nagyobb a felbontása, több kamerával rendelkezik (a kamera száma 5 míg az S21-nek csak 3)  

Mondhatnám a kép a lényeg! De nem így van, persze ez is szempont és fontos, hogy jó minőségűek legyenek. A kamerafelbontás is lényeges mivel a kamerával örökítjük meg kedvenc emlékeinket és emellett még videókat is készíthetünk. A különböző technológiáknak köszönhetően ma már fejlett lett a vezeték nélküli szolgáltatások elérése, azaz a 4G, amely az adatátviteli sebességet jelöli, amit manapság már a legtöbb telefon így kezel. De ismerjük és létezik még a hagyományos GPRS, 2G, 3G, 4G+ ként, valamint a legújabb már az 5G-s technológiát is mely bármely Samsung telefon esetében megtalálható. 

Mindezen funkciók használatához elsősoron szükség van egy jó akkumulátorra is. Ezek használati ideje töltés nélkül különbözőek hiszen attól függ, hogy mennyit használjuk és hogy milyen alkalmazások futnak rajta. Mint mindenki az elektromos vezetékes töltési módszert ismeri ámde van már vezeték nélküli töltés is mely a drágább kategóriájú Samsung telefonokra jellemző. 

Biztos, hogy voltál már úgy, hogy több telefont kellett magadnál tartanod gondolok itt például szolgálatira és a magán telefonodra. Ugye mennyire kényelmetlen, ha nem tudod, hogy melyik csörög éppen vagy hogy hol van? De mit szólnál hozzá, hogy ha azt mondanám, hogy SIM kártyáidat egy telefonban is hordozhatod? Majdnem 100%-ig az összes Samsung telefon lehet Dual SIM-es, azaz két SIM kártyát tudsz egyszerre használni egyetlen készülékben viszont nincs lehetőség memória kártya használatára. De létezik úgynevezett Hybrid SIM is, ami majdnem ugyanaz, mint a Dual SIM de mégsem! Mindkettőt lehet használni két SIM kártyával egyszerre viszont a Hybrid SIM-es telefonkészülékeknél a SIM kártya második foglalat alkalmas memória kártya használatához is. Szóval vagy egy SIM kártyával és egy memória kártyával használjuk vagy két SIM kártyával viszont akkor memória kártyát nem tudsz.

Az idő előre haladtával mindig újabb meglepetéseket tartogat számunkra az jövő a Samsung telefonokkal kapcsolatban. Folyamatos fejlesztések és vadonatúj megjelenések várhatnak még ránk. Persze van, akik egyálltalán nem szeretik vagy ki se próbálták, de még is attól vált közismertté, hogy egyre többen használják és kedvelik őket. Ha szereted az újdonságokkal teli Samsung telefonokat oszd meg véleményed másokkal is bátran!