Először is, mi a különbség a szónikus és a mágneses fogkefe között?

Manapság az elektromos fogkefék rendkívül széles választékában nem könnyű eligazodni, azt meg főleg nehéz eldönteni, hogy mágneses vagy szónikus fogkefét válasszunk. A szónikus technológiát már az 1960-as években tesztelték, és az első „Sonic” fogkefék 1990-es években kerültek a boltok polcára. Ez a fajta fogkefe 260 Hz vagy annál magasabb frekvenciájú hanghullámokat bocsájt ki, és előre-hátra mozgást végez vízszintes síkban. A mágneses technológiát először a P&G Oral-B márkája használta az iOTM fogkefékben, és a klinikai vizsgálatok hamar megerősítették, hogy a technológiának köszönhetően az Oral-B iO TM akár 48%-kal több lepedéket képes eltávolítani az ínyszélen, mint egy szónikus fogkefe.

A készülék lineáris mágneses vezérlőrendszere gyengéd mikrorezgéseket közvetít a kerek fogkefefej sörtéibe, és oszcilláló-rotáló mozgással tisztítja hatékonyan, mégis gyengéden a fogakat. A fogkefe egészen futurisztikus élményt nyújt a felhasználónak, amit csak tovább fokoz a mesterséges intelligencia és a készülékhez kifejlesztett applikáció.

Fotó: Oral-B

Lássuk, hogyan segít az applikáció a megfelelő szájhigiénés szokások kialakításában!

Az Oral-B iOTM telefonhoz való csatlakoztatása után nyomon követhetjük minden egyes fogmosásunkat, visszajelzést kapunk a tisztítási technikáról, és többféle üzemmód közül választhatunk. 

Az új iOTM 9 készülék 3D-s technológiának köszönhetően az alkalmazás zónákra osztott digitális képet jelenít meg a felső és alsó fogakról, míg a beépített mesterséges intelligencián alapuló „fogmosás-felismerő technológia” összesíti a fogmosási szokásokat. Ez a két technológia egymást kiegészítve segíti a leghatékonyabb tisztítás elérését, és gondoskodik róla, hogy a szájüreg minden területét érintsük.

Az alkalmazás a fogkefe nyomásérzékelőjének visszajelzései alapján valós időben figyelmeztet, hogy ha túl erősen vagy gyengén mossuk a fogunkat, de jelzi azt is, ha egy adott területet megfelelően megtisztítottunk. Mivel fogmosási rutinunk mélyen rögzül bennünk, feltehetően mindig ugyanazokat a hibákat követjük el. Az alkalmazás rögzíti a tisztítási szokásainkat, ezzel lehetőséget biztosít a folyamatos fejlődésre, hogy minden egyes terület tisztítására megfelelő időt fordítsunk. 

A készülék számos fogápolási módot kínál, amelyek közül az interaktív kijelző segítségével választhatunk.

A végeredmény nem más, mint tudatosabb, alaposabb és hatékonyabb tisztítás, mint eddig bármikor.