Egy fanatikus Nintendo rajongója aktivista befektetőként bevásárolta megát a Nintendohoz. A célja ezzel az volt, hogy számon kérhesse a játékipari cég vezetését, hogy miért nem folytatják a kedvenc videojáték szériáját - írta meg a Business Insider. Elmondta, hogy

több mint 5,6 millió japán jent költött a részvényekre, ez átszámolva 40 ezer dollárt jelent.

Részvényesként jogosult volt megjelenni a cég legutóbbi részvényesi közgyűlésén, ahol szembesítette is a vezetőséget a kérdésével.

Minneapolis,,Minnesota,/,Usa,-,February,17,,2020:,Mario,,Luigi,
Fotó: Shutterstock

A rajongó közvetlenül a Nintendo elnökét, Shuntaro Furukawát kérdezte arról, hogy a cég fontolóra veszi-e, hogy felélesszék a kedvenc játék franchise-át, az F-Zero-t. Ez egy versenyjáték sorozat, ami utoljára 2004-ben jelent meg.

A Japánban élő rajongó egy online fordító programot a közgyűlésen történő kommunikációhoz. A Business Insidernek elmondta, hogy februárban kezdte el a részvényvásárlást, először 100 darab részvénnyel 56 430 jenért. Ennek finanszírozásához egy másik cégben lévő részesedését adta el. A nevét a magánélete védelmében nem kívánta nyilvánosságra hozni, a Twitter fiókjának a neve az, hogy Momiji.

Ahhoz, hogy egy részvényes megjelenhessen egy cég közgyűlésén legalább egy papírral kell rendelkeznie az adott cégben, de ez még nem garantálja, hogy kérdést is feltehet a megbeszélésen. A férfi addig vásárolta a Nintendo papírjait, ameddig akkora részesedést tudott felhalmozni, amivel már biztosan szóhoz juthat a találkozón. Momiji elmondta, hogy kisgyerekkora óta Nintendo játékokkal játszik és a legnagyobb kedvence az F-Zero.

A VGC videojátékos híroldal leközölte a Nintendo elnökének válaszát:

Reálisan nehéz új címeket és remake-eket, beleértve folytatásokat is kifejleszteni minden egyes Nintendo játékhoz, amit az emberek kérnek. Ennek ellenére nagyon hálásak vagyunk és nagyra értékeljük az elvárásokat a rajongók részéről

- mondta Furukawa. A kérdésre a cég ügyvezető igazgatója, Shinya Takahashi is reagált, aki határozottan optimistábban állt a felvetéshez.

Folyamatosan mérlegeljük, hogy miként tudnánk új címeket és remake-eket fejleszteni, amivel kielégíthetjük a rajongók igényeit

- mondta Takahashi.

Májusban a Nintendo bejelentette, hogy 10 az 1-ért részvényfelosztásba kezd, ami október elsején lép majd hatályba. Ez azt jelenti, hogy minden részvényt 10 új részvényre osztanak, ami reményeik szerint vonzóbbá teheti majd a társaságot a befektetők számára.