Az amerikai légitársaságot több mint 1000 járatot töröltek a július negyedikei ünnepihétvégéről

- derült ki a Flight Aware járatkövető adataiból, miközben folytatódik a nyári utazási káosz. Az adatok szerint az American Airlines 183 járatot mondott le, a Delta 152, az United pedig 96 járatot törölt - írta meg az Insider. Ez azt jelenti, hogy a törlési hullám folytatódik, miután júniusban több tízezer járatot töröltek már. Az utasoknak így teljesen felfordult a függetlenség napi ünnepi hétvégje, sokan a reptereken ragadtak, a légitársaságokkal kapcsolatos panaszok pedig egyre nőnek. Az American Airlines egyik utasát majdnem néhány órán keresztül várakoztatta az ügyfélszolgálat, ezt követően pedig 45 percet kellett utaznia egy másik reptérre, ahol felszállhatott egy gépre.

Portrait,And,Close,Up,Of,The,Back,Of,Curly,Woman
Fotó: Shutterstock

A járatok törlése mindig az utolsó lehetőség és őszintén elnézést kérünk az ügyfeleinktől azért, ami az ünnepi hétvégéjükkel történt

- mondta a Delta szóvivője. A légitársaság közölte, hogy a rossz időjárási viszonyok mellett nehéz megoldani a késéseket, hiszen kevés a pilóta és a légiutas-kísérő. Akik vannak, azok pedig nem dolgozhatnak többet a törvényben meghatározott maximális munkaóránál. A Delta felajánlotta az ügyfeleinek, hogy az ünnepi hétvégén ingyenesen átfoglalják a járataikat. Eközben egyre több pilóta követel fizetésemelést az USA-ban.

Bernie Sanders szenátor a múlt héten felszólította Pete Buttigieg közlekedési minisztert, hogy utasonként 55 ezer dollárra bírságolja meg a légitársaságokat a törölt járatok miatt.

Az amerikaiak már belebetegedtek abban, hogy a légitársaságok lehúzzák őket, az utolsó pillanatban törlik a járataikat és órákig váratják őket

- írta Sanders egy Twitter bejegyzésben.

Az Insider megkereste az üggyel kapcsolatban a három említett társaságot, de nem kapott választ a kérdéseire.