Új tulajdonosa van a Golden Globe-díj-átadónak, az elismeréseket odaítélő Hollywoodban akkreditált külföldi újságírók testülete (HFPA) az eddigi formájában megszűnt.

Eldridge CEO Todd BoehlyEldridge CEO Todd Boehly speaks during the Milken Institute Global Conference in Beverly Hills, California, on May 3, 2023. (Photo by Patrick T. Fallon / AFP)
Todd Boehly, az Eldridge Industries elnöke. 
Fotó: AFP

Az Eldridge Industries hétfőn vásárolta meg a Golden Globe-ot a díjátadó gálát szervező Dick Clark Productions (DCP) céggel együtt. 

Az elismeréseket odaítélő Hollywood Foreign Press Associationt (HFPA) „diszkriminatív gyakorlat” és etikai problémák miatt vádolták, 

köztük azért, mert ajándékokat fogadott el különböző iparági szereplőktől. A Los Angeles Times 2021-es vizsgálata feltárta, hogy a szervezet tagjai között egyáltalán nem volt fekete újságíró. A HFPA a botrány miatt meg sem tudta rendezni a 2022-es díjátadó gálát.

A hollywoodi külföldi tudósítókból álló szervezet a kritikák nyomán megnövelte és sokszínűbbé tette a tagságát, valamint új etikai kódexet is készített. 

Az Eldridge Industries elnöke, Todd Boehly közölte, hogy a HFPA-t a jelenlegi nonprofit szervezet formájában megszünteti, és profitorientált vállalkozássá akarja változtatni.

A szervezet tagjai a vállalkozás fizetett alkalmazottai lesznek. Szóvivője hozzátette, hogy a HFPA-nak jelenleg 310 szavazásra jogosult tagja van, ők döntenek a 2024-es ceremónia díjairól.

Az NBC, amely 2022-ben nem volt hajlandó közvetíteni a gálát, a változtatások után, az idén már ismét sugározta, de az még nem derült ki, hogy melyik csatorna közvetíti 2024-es ceremóniát. A Golden Globe Awards megvásárlásának pénzügyi részleteit nem hozták nyilvánosságra.

 

Borítókép forrása: Shutterstock