fiatal gazdák

A mezőgazdaság vonzóvá tétele a cél

Az agráriumban egyre égetőbb kérdés a nemzedékváltás, elősegítésén együtt dolgozik az agrárkamara és a fiatal gazdák érdekképviselete, például ismeretbővítő és vállalkozói készségfejlesztő programok szervezésével – ismertették közös tájékoztatójukon a két szervezet vezetői.

Kulcskérdés a generációs megújulás

A következő uniós költségvetési ciklusban nemcsak megtartani, hanem növelni kellene a fiatal gazdák támogatását, a gazdaságok öröklésével kapcsolatos szabályokon pedig nem ártana változtatni – áll a Fiatal Gazdák Magyarországi Szövetsége – Agrya által kidolgozott javaslatcsomagban.

Több fiatal gazdára van szükség

A mezőgazdasági szektorban is kiemelt figyelmet kell fordítani a fiatal, megfelelő szakmai felkészültséggel és vállalkozó kedvvel rendelkező termelőkre – hangsúlyozta Varga Mihály a Fiatal Gazdák Magyarországi Szövetségének budapesti konferenciáján.

A fiatal gazdák milliárdokat kaphatnak még öt évig

Magyarország új, 2014-2020. közötti uniós költségvetési időszakra vonatkozó vidékfejlesztési programjában (VP) kiemelt figyelmet kapnak a fiatal gazdálkodók, ami abban mutatkozik meg, hogy a VP-ben külön alprogramként szerepel a fiatal gazdák támogatása - mondta a Miniszterelnökség agrár-vidékfejlesztésért felelős államtitkára az MTI-nek.
1
Világgazdaság Piactér