iszapömlés

Vörösiszap-per: megkezdődött a másodfokú tárgyalás

Az elsőfokú ítélet hatályon kívül helyezését és új eljárás lefolytatását kérte az ügyész a vörösisszapper másodfokú tárgyalásán, amely hétfőn kezdődött meg a Győri Ítélőtáblán.

Vörösiszap: közel 55 milliós kártérítést kapott a Mol

Helybenhagyta a Győri Ítélőtábla szerdán az első fokon eljáró Veszprémi Törvényszék korábbi határozatát, amely szerint a Magyar Alumínium Termelő és Kereskedelmi Zrt.-nek (Mal Zrt.) az iszapömlés miatt 54,5 millió forint kártérítést kell fizetnie a Molnak, mert a vörösiszap tönkretette a devecseri töltőállomást és az ahhoz kapcsolódó üzlethelyiséget.

Új eljárást kezdeményeznek a vörösiszapperben

Az elsőfokú ítélet hatályon kívül helyezését és új eljárás lefolytatását kéri a Győri Fellebbviteli Főügyészség a vörösiszapperben a másodfokon eljáró Győri Ítélőtáblára kedden benyújtott indítványában - tájékoztatta a vádhatóság az MTI-t.

Vörösiszap: nem akadályozták szándékosan a kárelhárítást

Több pontban módosították a vádat a különösen nagy vagyoni hátrányt előidéző közveszélyokozás bűntette miatt a devecseri vörösiszapömlés feltételezett felelősei ellen zajló per tárgyalásán a Veszprémi Törvényszéken.

Iszapömlés: Újra megismétlik az eljárást

Újra megismétlik a vörösiszap-katasztrófa miatt indult büntetőper tárgyalását a háromtagú büntetőtanács összetételében történt változás miatt a Veszprémi Törvényszéken.

Vádirat: emberi mulasztások sora okozta az iszapömlést

A nem megfelelő üzemeltetés, az ellenőrzési és monitoringrendszer hibáinak együttes hatása vezetett a vörösiszap-katasztrófához - hangzott el a büntetőper első tárgyalásán ismertetett vádirat alapján hétfőn a Veszprémi Törvényszéken.

38 milliárd a vörösiszap-ömlés teljes költsége

Több mint 38 milliárd forintot tesznek ki a vörösiszap-katasztrófával kapcsolatban felmerült védekezésnek, helyreállításnak és az újjáépítésnek 2012 március 5-ig összesített költségei.
Világgazdaság Piactér