MVM Magyar Villamos Művek Zrt.

LMP: Aszódi kormánybiztos és intézete egymilliárdos megbízást kapott

Az LMP a megújuló energiaforrások kutatását és egy ezzel foglalkozó kormánybiztos kinevezését kéri a kormánytól, miután megtudta: Aszódi Attila, a paksi erőmű bővítési biztosa és intézete több mint egymilliárd forintos megbízást kapott a Paksi Erőműtől és az MVM-től.

Ennyi osztaléka lesz várhatóan a MOL-nak és az MVM-nek

Az MNV Zrt. konzervatív becslése alapján а 2015-2017. évekre mintegy 4 milliárd forint minimális osztalék elvárást javasol az állami tulajdonú MOL Nyrt. részvényhányad után – közölte a parlament honlapján a nemzeti fejlesztési miniszter. A rövidtávú üzleti tervekben az elkövetkező évekre vonatkozóan az Magyar Villamos Művek Zrt.-től 5 milliárd forint osztalékbevétellel számol az MNV Zrt.

Újabb rezsicsökkentés az idén három lépésben

Háromlépcsős idei rezsicsökkentésről nyújt be törvényjavaslatot az Országgyűlésnek a Fidesz-KDNP, ennek alapján a gáz lakossági fogyasztói ára április 1-jétől 6,5 százalékkal, az áramé szeptember 1-jétől 5,7 százalékkal, a távhő ára pedig október 1-jétől 3,3 százalékkal csökken - jelentette be Rogán Antal, a Fidesz parlamenti frakcióvezetője.

Némethné: Elegendő lesz a földgázkészlet a télre

A téli felkészüléshez szükséges földgázkészlet rendelkezésre áll, a lakosság és az egyetemes szolgáltatás alá tartozó közintézmények ellátása így biztosított – válaszolta többek között Mesterházy Attila kérdéseire a nemzeti fejlesztési miniszter. Németh Lászlónénak nincs tudomása arról, hogy földgáztároló bezárását terveznék, vagy a párnagáz átminősítését terveznék.
1
Világgazdaság Piactér