Cégvilág

Megvannak az új vezetők az MVM és az NKM élére

A Magyar Villamos Művek új elnök-vezérigazgatója, az NKM Nemzeti Közművek Zrt. igazgatóságának elnökeként továbbra is részt vesz a társaság irányításában.

Bártfai-Mager Andrea, nemzeti kezeléséért felelős tárca nélkül miniszter Kóbor Györgyöt nevezi ki az MVM Magyar Villamos Művek Zrt. élére. Az MVM új elnök-vezérigazgatója, az NKM Nemzeti Közművek Zrt. igazgatóságának elnökeként továbbra is részt vesz a társaság irányításában. Az NKM vezérigazgatói feladatait Hiezl Gábor, a társaság eddigi digitalizációs és innovációs vezérigazgató-helyettese veszi át – olvasható Nemzeti Közművek közleményében.

„Mára a nemzeti tulajdonú energetikai társaságok, az MVM és a Nemzeti Közművek az ország legjelentősebb cégcsoportjaivá váltak,

együttesen képesek ellátni az energetikai értéklánc minden részét, többek között a termeléstől az elosztáson és a kereskedelmen át az ügyfelekig” – mondta Kóbor György az MVM elnök-vezérigazgatója és az NKM igazgatóságának elnöke.

„A kormányzat intézkedéseinek köszönhetően ma a lakossági földgáz és áram ára az egyik legalacsonyabb az Európai Unióban.

Mivel több mint 4 millió partnerünk van a lakossági ügyfelektől a nagyvállalatokig, meghatározó, hogy olyan ügyfélélményt nyújtsunk, ami miatt a lehető legtöbben ügyfeleink szeretnének lenni” – mondta Hiezl Gábor, az NKM vezérigazgatója.

Dr. Zsuga János, az MVM eddigi vezérigazgatója közös megegyezéssel távozott. Kóbor György 2016 októberétől volt az NKM elnök-vezérigazgatója, ahol a nemzeti energetikai közműszolgáltatás hatékony, országos kiterjesztését és a modern, innovatív, egykapus ügyfélkiszolgálás kidolgozását irányította. Hiezl Gábor 2016 decemberétől töltötte be az NKM kereskedelmi, majd digitalizációs és innovációs vezérigazgató-helyettesi pozícióit.

Két fontos cég is tulajdonost váltott

A jövőben Bártfai-Mager Andrea, nemzeti vagyonért felelős tárca nélküli miniszter irányítja a Magyar Villamos Művek Zrt.-t, valamint a Szerencsejáték Zrt.-t is.

 

MVM Magyar Villamos Művek Zrt. NKM Nemzeti Közművek Zrt.
Kapcsolódó cikkek